over ons


Wij zijn Elske en Henriëtte, allebei gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut. 

 

Samen verzorgen we gedragsbegeleiding en privé lessen voor DogAcademy. Zo'n 10 jaar geleden begonnen we onze werkzaamheden als hondenprofessional en trainden we honden intern. Zo hebben we ontzettend veel ervaring opgedaan, met allerlei honden met verschillende soorten probleemgedrag. Iedere hond is uniek en reageert op zijn eigen manier. Door het zelf trainen van honden, leer je in de praktijk wat wel en niet werkt, wat maakt dat we jou tijdens een gedragsconsult goed kunnen adviseren. Inmiddels trainen we geen honden meer intern, het is onze passie om eigenaren zo te begeleiden zodat ze zelf de verandering teweeg kunnen brengen. In de loop der jaren hebben we al meer dan 500 cliënten mogen begeleiden en ontvangen we veel doorwijzingen via hondenscholen en dierenartspraktijken.

 


Hallo, ik ben Elske en dit is mijn hond Tygo.

Tygo is een Vizsla, een Hongaarse jachthond. Dit soort honden heeft veel energie en temperament. We verzinnen vaak leuke dingen om samen te doen zoals speuren en zoekspelletjes doen. Dat geeft hem veel voldoening!

Ik ben na mijn afgeronde studie Communicatie-wetenschap een tijdje fulltime in het bedrijfsleven werkzaam geweest maar besloot al snel mijn hart te volgen en met mensen en honden te gaan werken. Dat doe ik met veel liefde en plezier!

Naast gedragstherapie en privé lessen kun je bij mij ook terecht voor lessen praktijkspeuren.


Mijn naam is Henriëtte, moeder van een heerlijk mannetje van 7,5 jaar oud. Naast het moederschap heb ik een grote passie, honden. Samen met mijn man heb ik Anatolische Herder, James. Het is een zeer zelfstandig, eigenwijs maar vooral ook erg trouw ras, lief naar ons gezin. James is inmiddels bijna 9 jaar oud en onze 3e Anatolische herder. We vinden het heerlijk om samen boswandelingen te maken en denkspelletjes te doen. Verder geniet hij er ook erg van om onze boerderij te mogen bewaken ;-)  

 

Mijn specialisme zijn honden die uitvallen naar andere honden en bied voornamelijk begeleidingstrajecten en online cursussen hiervoor aan. Plan je een uitvallende hond consult in, dan kom je op mijn eigen locatie trainen in Didam.

Naast mijn werkzaamheden voor Dog Academy werk ik ook als gedragstherapeut voor mijn eigen bedrijf Henriëtte Jordens.

 

Met mijn eigen bedrijf Henriëtte Jordens ben ik bij het DIERENWELZIJNSKEURMERK aangesloten en hierdoor komt mijn gedragstherapie in aanmerking voor een vergoeding via je huisdierverzekering. Vraag hiervoor naar de voorwaarden bij je eigen verzekering.


We volgen regelmatig nieuwe cursussen en workshops om onze kennis up to date te houden. Dat is erg belangrijk in de hondenwereld, waar vaak nieuwe inzichten tot stand komen en onderzoeken gedaan worden. 

Naast onze opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut, die we volgden aan de Martin Gaus Academie, hebben we onder anderen de cursus 'Trainen van inbeslaggenomen honden' bij Helly Gaus. We hebben hierdoor veel ervaring opgedaan in het trainen van agressieve honden. 

Henriëtte is aangesloten bij de beroepsvereniging NVGH.


"the secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on builing the new."  - socrates