over ons


Wij zijn Elske en Henriëtte, allebei gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut. 

 

Samen verzorgen we gedragsbegeleiding, privé lessen en trainen we honden intern. In de loop der jaren hebben we zo veel ervaring opgedaan met allerlei honden met verschillende soorten probleemgedrag. Iedere hond is uniek en reageert op zijn eigen manier. Door het zelf trainen van honden leer je in de praktijk wat wel en niet werkt, wat maakt dat we jou tijdens een gedragsconsult goed kunnen adviseren.

 


Hallo, ik ben Elske en dit is mijn hond Tygo.

Tygo is een Vizsla, een Hongaarse jachthond. Dit soort honden heeft veel energie en temperament. We verzinnen vaak leuke dingen om samen te doen zoals speuren en zoekspelletjes doen. Dat geeft hem veel voldoening!

Ik ben na mijn afgeronde studie Communicatie-wetenschap een tijdje fulltime in het bedrijfsleven werkzaam geweest maar besloot al snel mijn hart te volgen en met mensen en honden te gaan werken. Dat doe ik met veel liefde en plezier!

Naast gedragstherapie en privé lessen kun je bij mij ook terecht voor lessen praktijkspeuren.


Mijn naam is Henriëtte, moeder van een heerlijk mannetje van 1,5 jaar oud. Naast het moederschap heb ik een grote passie, honden. Samen met mijn man heb ik twee Anatolische Berghonden. Ze doen hun ras eer aan.. zelfstandig, eigenwijs maar vooral ook erg trouw en lief naar ons gezin. Elfie is een teefje van 9 jaar oud en James een reu van 2 jaar oud. We vinden het heerlijk om samen boswandelingen te maken, denkspelletjes te doen en James vind Balans en Coördinatie erg leuk om te doen. Verder genieten onze honden er ook erg van om onze boerderij te mogen bewaken ;-)  Naast mijn werkzaamheden voor Dog Academy vang ik thuis honden op voor een zeer luxe kleinschalige hondenvakantie. 


We volgen regelmatig nieuwe cursussen en workshops om onze kennis up to date te houden. Dat is erg belangrijk in de hondenwereld, waar vaak nieuwe inzichten tot stand komen en onderzoeken gedaan worden. 

Naast onze opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut, die we volgden aan de Martin Gaus Academie, hebben we onder anderen de cursus 'Trainen van inbeslaggenomen honden' bij Helly Gaus. We hebben hierdoor veel ervaring opgedaan in het trainen van agressieve en gevaarlijke honden.


"the secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on builing the new."  - socrates